Red-backed Fairywren

Malurus melanocephalus (Latham, 1801)

Summary

Species with a large distribution area (Australia).
Endemic species, occurring mainly in tall grasslands.
The evolution trend of the global population is apparently stable.

Global conservation status

Least concern (IUCN ver. 3.1, 2010)
EXEWCRENVUNTLC
More information

Common names

  • Red-backed Fairywren

Subspecies

Information not yet available

Behavior

Information not yet available

Flight

Information not yet available

Habitat

It occurs mainly in tall grassland, but also in open woodland and shrubland.

Feed

It feeds mainly on insects.

Breeding

Information not yet available

Predators

Information not yet available

Threats

Information not yet available
Information in English
Information not yet available
Resident